Fotoresa/workshop i Ottsjö September 2017

Ny produkt

Följ med på fotoresa/workshop till Ottsjö i månadsskiftet september/oktober. Upplev när fjällen exploderar i massor av färger.  En resa där vi är ute i naturen, fotograferar, delar med oss av våra erfarenheter och äter god mat. Vi börjar med middag torsdag den 7/9 klockan 18.00 och slutar efter lunch på söndag 10/9. Boende i enkelrum och alla måltider ingår

Mer detaljer

Platser kvar

3 600,00 kr (ink moms)

Mer information

Fjällen är som vackrast på hösten, massor av färger, hög och frisk luft. En perfekt tid att utforska och fotografera. Följ med till en av Jämtlandsfjällens verkliga pärlor, södra Årefjällen och Ottsjö. 

Tyngdpunkten denna helg ligger på att fotografera i fält. Vi är välbekanta med denna del av fjällvärden och kommer guida er till bra platser för att ta naturbilder. Vi kommer ge praktiska tips och råd ute i fält.  Efter middag kommer vi gemensamt titta på bilder, diskutera och ge tips. Vi kommer även att tillsammans arbeta med våra bilder i Lightroom och Photoshop, har man inte dator med sig så kan man alltid låna en stund eller hänga över axeln. 

Att vi valt Ottsjö beror på närheten till fjället. Endast efter några 100 tal meters promenad från Ottsjö fjällby är man uppe på en vidsträckt fjällplatå. Från husen där vi kommer att bo har man panoramautsikt mot massiva fjällmassiv.  Med andra ord, vi bor mitt bland fjällen. Dessutom så är Ottsjö fjällby en mycket välskött och bekväm anläggning. Vi har dessutom tillgång till stora utrymmen för genomgångar i det f.d värdshuset. Där finns även bastu som är fri att använda.

Bilderna du ser på denna sida är alla tagna kring Ottsjö. Den med ett fjällmassiv är tagen från gårdsplanen.    

Ottsjö Brygghus som ligger granne med Ottsjö fjällby kommer stå för maten och vi äter hos dem. Mer om dem hittar du här. Ett mycket omtalat bryggeri, mitt i fjällvärlden. Om du är intresserad kan du köpa till en bryggerivisning och ölprovning för 300 kr.  Finns som tillval när du beställer.

Innehåll bland annat:

  • Planera din fotografering
  • Landskap
  • Intima naturbilder
  • Macrobilder
  • Redigera dina bilder

Att ta med:

  • Kamera med tillbehör
  • Stativ (om du har)
  • Bärbar dator (om du har)
  • Instruktionsbok
  • Kläder för att vara ute på fjället. Ryggsäck, vattenflaska och en termos. Något att sitta på och regnställ.

Förkunskaper:
Genom att vi är två fotoguider så kan vi hantera både mer ovana och vana fotografer. Men det är en fördel om du har grundläggande kunskaper om din utrustning.

Din fysik:
En större del av helgen kommer vi var utomhus i fjällteräng. Det krävs på inget vis att du är elittränad, men en god normalkondition underlättar.

Säkerhet
Genom att vi är tre ledare kan vi anpassa oss efter deltagarna. Är det tex några som har mindre ork kan vi dela gruppen. Vi lämnar ingen ensam. Vi har viss sjukvårdsutbildning och har även med oss plåster, skavsårsplåster, smärtstillande, antihistamin etc. Vi har även säkerställt så att vi har med oss utrustning så att vi kan larma om behov uppstår. Varje ledare har också karta, Gps och kompass.
Vi har också en larmorganisation, personer ej med på turerna som känner till var vi kommer befinna oss och som vi ringer när vi är åter. Hör vi inte av oss på förutbestämd tid och de ej kan få kontakt som larmas fjällräddningen.  

Deltagare:
Max 15

När:
Torsdag 7/9 2017 klockan 18:00 till Söndag 10/9 till ca 13.00

Plats:
Ottsjö fjällby i Ottsjö. Mer om Ottjö Fjällby här.

Mer om Ottsjö
: http://ottsjo.weebly.com/

Måltider som ingår:
Torsdag:
Middag
Fredag:
Frukost, lunchpaket som vi tar med ut på fjället och middag.
Lördag
: Frukost, lunchpaket som vi tar med ut på fjället och middag.
Söndag:
Frukost och lunch.

Måltidsdrycker ingår, Ottsjö Brygghus har fullständiga rättigheter så vill du i stället ta ett glas vin eller annat så kan du köpa till det på plats.

Här ligger Ottsjö: Ottsjö ligger i Åre kommun, 18 km från Undersåker mellan Trillevalllen och Vålådalen.

Ta sig till Ottsjön: Vi kommer hjälpa deltagarna att ordna samåkning med varandra. Det går också att åka tåg till Undersåker så ordnar vi transport från stationen till Ottsjö. Går att resa med både Norrtåg och Sj, bokas hos SJ. Det går även buss till Ottsjö, se http://ltr.se/

Boende som ingår: Tre övernattningar i enkelrum. Sängkläder och handduk ingår.  Vi bor i lägenheter, med kök, vardagsrum, badrum och 2 eller 3 sovrum. Vi har alla eget sovrum. men du får dela övrigt med 2-3 personer.  Alla lägenheter har egen altan.

Fotoguider är:
Fotograf Lasse Näsström. Lite av mina bilder hittar ni här www.lassenasstrom.se
Fotograf Katarina Norström. Några av hennes bilder hittar du här.

Guide & Koordinator
Lena Pierre

Partners: Ottsjö Fjällby och Ottsjö Brygghus

Villkor: 50 % av avgiften erlägges vid beställning. Resterande 50% senast 1/8 2017. Fram till 1/9 återbetalas 100% av avgiften vid avbeställning. Från 1/9 till 5/9 återbetalas 50%. Vid avbeställning samma dag eller dagen innan kursstart så kan vi tyvärr inte återbetala, undantaget att du blir sjuk, då återbetalas 50%.